Netistä tilaajalle

Verkkokauppojen suosio kasvaa vuosi vuodelta, mutta kuinka varmistua siitä, että netissä ostaminen on varmasti turvallista?

Nettimaksaminen onnistuu useilla eri maksutavoilla, joista kullakin on puolensa. Riippuen verkkokaupan “sijainnista” kaikki maksutavat eivät ole aina mahdollisia.

Toisaalta esimerkiksi kiinalainen Wish verkkokauppa hyväksyy jopa suomalaisen pankkikortin maksutavaksi. Verkkokaupoissa asiointiin voit tutustua oppaassamme suosituimmista verkkokaupoista.

Nettiostokset ja niiden maksutavat

Maksutavoista varsinkin luottokortilla maksaminen ja verkkopankin kautta maksaminen koetaan usein turvattomiksi vaihtoehdoiksi. Moni ajattelee maksavansa turvallisesti, kun valitsee laskun maksutavaksi.

Luottokortilla maksaminen netissä. Luottokortilla maksaminen on oikeasti paljon turvallisempaa kuin moni ajattelee ja se on myös yleisin maksutapa netissä. Esimerkiksi, jos tilattu tuote ei koskaan tule perille tai varattu lento peruuntuu, on luottokorttiyhtiö vastuussa rahojen palauttamisesta.

Ostajana kannattaa olla tarkkana, että käytetty yhteys on merkitty s-kirjaimella ja lukolla. S-kirjain löytyy osoiteriviltä esim. s.www.nettikauppa.com ja lukko osoitekentästä tai sivun alareunasta.

Pankkikortilla maksaminen netissä. Pankkikortilla maksamisen hyvä tai huono puoli on se, että maksa tapahtuu heti eli et joudu muistamaan koska lasku tulee ja erääntyy.

Huono puoli on myös se, että et saa tavaraa nähtäväksi ennen maksua. Tämä tekee mahdollisesta palauttamisesta tai reklamoinnista hankalaa.

Lue lisää: https://www.vippi.fi/blog/nain-ostat-netista-turvallisesti

Käytetyn tavaran kauppa arvonlisäverotuksessa

Käytetyt tavarat

Käytetyn tavaran kauppaan liittyy useita sellaisia tilanteita, joissa käytetyn tavaran myynti voi olla joko arvonlisäverotonta tai sitten käytetyn tavaran hankintaan ja edelleen myyntiin voidaan soveltaa ns. marginaaliveromenettelyä.

ARVONLISÄVEROTUKSESSA vallitsevan periaatteen mukaan verovelvollisen myyjän tulee suorittaa arvonlisäveroa ainoastaan syntyneestä arvonlisästä. Myyjän on näin ollen hyvä olla tietoinen sellaisista käytetyn tavaran myyntitilanteista, joissa myyjä ei ole velvollinen suorittamaan arvonlisäveroa tai joissa myyjän on mahdollista ja kannattavaa eliminoida verottomana hankitun tavaran ostohintaan sisältyvä piilevä arvonlisävero marginaaliveromenettelyn säännösten avulla.

Vähennyskelpoisessa käytössä olleen tavaran myynti

Arvonlisäverolain 61 §:n mukaan muussa kuin vähennykseen oikeuttavassa käytössä olleen tavaran myynti on verotonta. Tämän perusteella myyjän on toisaalta normaalisti suoritettava veroa vähennyskelpoisessa käytössä olleen käyttöomaisuushyödykkeen myynnistä siitä riippumatta, onko myyjä tehnyt aikanaan tavaran ostohinnasta vähennyksen tai onko tavaran ostohintaan ylipäätään sisältynyt vähennettävää veroa vai ei.

Lue lisää täältä: https://tilisanomat.fi/yleiset/kaytetyn-tavaran-kauppa-arvonlisaverotuksessa